Σελίδες

Chess Puzzle of The Day

Translation

Ο… μετρ του σκακιού Γκάρι Κασπάροφ μάγεψε τους Θεσσαλονικείς


Στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Γκάρι Κασπάροφ, δίνοντας έναν και μοναδικό αγώνα χάντικαπ απέναντι σε τέσσερις νεαρές σκακίστριες.

Ο Κασπάροφ αντιμετώπισε τις Σταυρούλα Τσολακίδου, παγκόσμια πρωταθλήτρια κορασίδων, την Ελισάβετ Παπαθανασίου, πρωταθλήτρια Ελλάδας νεανίδων, την Κατερίνα Πάσογλου, πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης και την Ευαγγελία Μαστρακούλη, 2η πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης κορασίδων.

Ο θρυλικός σκακιστής ήρθε αντιμέτωπος με τη Σταυρούλα Τσολακίδου, παγκόσμια πρωταθλήτρια κορασίδων, την Αναστασία Αβραμίδου, πρωταθλήτρια Ευρώπης παγκορασίδων, την Κατερίνα Πάσογλου, πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης και την Ευαγγελία Μαστρακούλη, 2η πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης κορασίδων.


Τη διοργάνωση ανέλαβαν η Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης και η Αντιδημαρχία Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδείας του δήμου της πόλης, και προσέλκυσε μεγάλο εύρος κοινού που έσπευσε να παρακολουθήσει τον Ρώσο πρωταθλητή.

Την ώρα που ήταν προγραμματισμένη η έναρξη του τουρνουά στους χώρους του Δημοτικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης επικρατούσαν θερμοκρασίες 36-37 βαθμών Κελσίου, ωστόσο δεκάδες φίλοι του αθλήματος έσπευσαν να παρακολουθήσουν την προσπάθεια των τεσσάρων κοριτσιών απέναντι στον θρύλο του αθλήματος, που υπομονετικά έστεκε απέναντί τους παρακολουθώντας τις κινήσεις τους.

Πολλοί από τους θεατές μάλιστα που κατέκλυσαν το ισόγειο του Δημοτικού Μεγάρου απαθανάτιζαν με κάμερες και κινητά τον μεγάλο αθλητή, που έδωσε μια μοναδική… παράσταση.



Δείτε τις παρτίδες πατώντας παρακάτω.
http://www.skakistis.gr/livegames/chess.htm?Kasparov_Thessaloniki_handicap.txt/

Πηγή: http://www.zougla.gr/
Πηγή: http://www.thestival.gr/
Πηγή: http://www.thetoc.gr/
Print Friendly and PDF

eidame

e-smurfs

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Free Colored King Cursors at www.totallyfreecursors.com